RomânăEnglish
  PRIMA PAGINĂ CONTUL MEU CĂUTARE LISTĂ USERI INVITĂ TOP PATIMI MESAJE AJUTOR CHAT FORUM CONT NOU    
patimi.ro :: View topic - ...........................
Reply to topic
...........................
faithh

Reply with quote
[/b]Suntem generatia ce a trait cel putin doua schimbari ale polului moral, poate chiar si etic. Pana in prafuitii si oarecum romanticii ani .. 40.. moralitatea era reprezentata de biserica, eternul cerber ce veghea asupra socialului, asupra politicului si economicului incipient. Ea se ingrijea de aspectul de moralitate a individului, asupra interactiunii consiente om-dumezeu.
Urmatoarea schimbare de pol moral e reprezentat-o perioada comunista. In acest caz, moralitatea se axa mult mai mult asupra idividului vazut ca parte esentiala a unei colectivitati utopice prin egalitate. A disparut interactiunea om- dumnezeu si moralitatea data de aceasta, de atitudinea omului in fata mesianicului..si a aparut moralitatea data activitatea individului, lipsit de personalitatea si cultura eului personal, activitate dusa doar pt demonstrarea asazisei.. egalitati in drepturi.. obligatii, gandire, simtaminte, si toate la modul cumulativ.
Dupa caderea comunismului,,adica..astazi, pur si simplu nu mai avem un pol al moralitatii. Disparand forta monocefala a unicului partid, aceasta utopica si schimbatoare moralitate s-a impartit intre ..credinta, intre mafii economice si politice, zeci de partide, oportunisti.. etc.. etc.
Occidentul e dominat de intrebari.. rasaritul de taine. Noi.. suntem un popor fatalist..dominat intelectual de o versificatie cu iz de manele..Miortita..si un obsedat sexual, Eminescu. Pt noi nu exista moralitate.
De ce am peiorat aici?...din plictiseala...si din eterna lipsa de subiecte a unui chat dominat de cugetatorii de ocazie aflati in fata .. eternei lascivitati feminine. Azi insa le dau dreptate. Azi tin pumnii natalitatii Smile)
View user's profileSend private message
MEME.

Reply with quote
he he he...''iarna nu-i ca vara''si''meandrele concretului''au pus stapanire pe frumoasele plaiuri mioritice si au imbaxit cu noxe teiul lui eminescu ale carui flori si frunze aveau un efect relaxant,imbietor si romantic!
ne-am abrutizat,ne-am pierdut altruismul si mai grav stam in fata computerului si folosim cuvinte alambicate poate atragem atentia cuiva...doar-doar o citi cineva
suntem toti'' citadini'' ,avem aere de elocventi Confused
nu mai avem puterea sa folosim vechile cuvinte ne trebuie dex-ul cu neologisme ca sa exprimam prostia si inchistarea!
nu mai avem puterea sa recunoastem cine suntem si in realitate pentru ca virualul a venit brusc peste noi ca si cum am fi trecut de la vechiul aparat de fotografiat alb-negru la un polaroid ....rezultatul fiind o poza in care suntem tot noi dar ni se pare ca aratam mai bine cu putina culoare.
habar n'am daca are logica ce am scris,pur si simplu asta am simtit acum,un om inteligent ma va aprecia la justa mea valoare...restul nici nu mai conteaza Wink
View user's profileSend private message
...........................
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT  
Page 1 of 1  

Reply to topic  
Caută rapid
Sunt
Caut
Tara
Judeţ
Oras
Intre si
Relatie
Doar cu poză
Doar online (acum 8 membri)

Nudul zilei

Statistici
Membri: 105055
Poze: 36609
Membri online: 8
Vizitatori: 57
In camera de chat: 1
Top CupluMatrimoniale GalaţiMatrimoniale MehedinţiNudul zileiMatrimoniale IalomiţaMatrimoniale Alba IuliaMatrimoniale DâmboviţaTop FemeiMatrimoniale VâlceaMatrimoniale Sibiu
  Online:57 vizitatori (8 membri - vezi lista lor)
Acest site de matrimoniale, relatii, prietenii contine imagini si text protejate prin legea drepturilor de autor! Toate drepturile rezervate! © 2007 PATIMI.RO
0.423